Van end-of-life plastics tot duurzame grondstoffen

Stap 1: ophaling van uw bedrijfsafval

We bieden verschillende logistieke oplossingen zoals afzetcontainers, kisten, kooien, zakken van verschillende groottes,.. hiermee rekening houdend stemmen we de logistiek af op uw proces en infrastructuur.

Stap 2: sorteren en compacteren

Alle inkomende afvalstromen worden gecontroleerd op kwaliteit en zuiverheid, verontreinigingen worden wanneer mogelijk verwijderd om eventueel achteraf te compacteren voor verwerking.

Stap 3: verkleinen

We beschikken over verschillende installaties voor het verkleinen van veelsoortige soorten afval waaronder guillotine, hakker, maalmolen, shredder, etc.

Stap 4: compounderen

Bij DPL staan we graag nauw in contact met de verwerkers van onze grondstoffen. Samen denken aan opportuniteiten en het uitbouwen van langdurige partnerschappen. Als compoundeur zoeken we dus steeds naar de juiste samenstelling van afvalstromen om de optimale specificaties te bekomen voor onze eindverwerkers.

Stap 5: homogeniseren

Als voortbrenger van secundaire grondstoffen hechten we erg veel belang aan de homogeniteit van onze materialen. Zo zorgen we ervoor dat het gebruik van gerecycleerde grondstoffen niet zorgt voor fluctuerende specificaties in uw productieproces.

Stap 6: verpakken

We kiezen de verpakking afhankelijk van de interne logistiek bij de verwerker. Mogelijkheden zijn bigbags, octabins of bulktransport.

Stap 7: kwaliteitscontrole

In samenspraak met de verwerker van onze grondstoffen wordt beslist welke parameters onderzocht worden voorafgaand aan verzending zodat we steeds voldoen aan de vereisten van de klant.